GAZİANTEP BÖLGESİ
Her ilçesi, her bölgesi buram buram tarih konan Gaziantep, Türkiye’nin en eski şehirlerindendir. Gaziantep, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz arasında benzersiz bir coğrafyaya sahip. Yüzyıllardır yerleşim alanı olarak kullanılan Antep, adım başı farklı dönemlere ait yapılarla doludur. Camiler, kiliseler, hanlar, çarşılar, antik kentler ve daha nice kalıntısıyla uzun bir keşif rotası belirlemek isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Yıl boyunca sık sık ziyaret edilmesinden dolayı Gaziantep otellerinin sayısı da her geçen yıl artış göstermekte… Antep’e gitmek için belli bir sezon da yok üstelik. Oteller dört mevsim hizmet veriyor.
Gaziantep Gezilecek ve Görülecek Yerler
Zeugma Mozaik Müzesi: Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en büyük mozaik müzesi konumundadır. Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan mozaiklerin sergilendiği müze, 2011 yılından bu yana ziyarete açık. Gaziantep’in en çok ilgi gören gezi noktası olup, müzedeki mozaikler 13 renk armonisinden oluşmakta… Dünyaca ünlü “Çingene Kızı” mozaiği de müzede sergileniyor. Müze, Şehitkamil’e bağlı Mithat Paşa Mahallesi’nde yer alıyor.
Gaziantep Bakırcılar Çarşısı: 500 yılı aşkın bir süredir bakır işçiliğinin devam ettiği Gaziantep Bakırcılar Çarşısı, turistlerin rotasına dahil ettiği tarihi bir nokta. Bakırcı dükkanlarını sıralandığı çarşı, şehrin en eski alışveriş alanıdır. Bakır ürünlerin nasıl işlendiğini çarşıda görebilir ve hediyelik için küçük bakır ürünlerden satın alabilirsiniz. Çarşı, Şahinbey’de yer alıyor.
Gaziantep Kalesi: Roma döneminde gözetleme kulesi olarak kullanılan Gaziantep Kalesi’nin hangi tarihte yapıldığı kesinlik kazanamamış durumda. Şehrin merkezindeki yüksek bir tepede yer alan kalenin çevresi 1200 metre olup, son onarımı 2000’li yıllarda gerçekleştirilmiştir. Aynı dönemde Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi olarak ziyarete açıktır.
Antik Kentler: Gaziantep, köklü tarihini mevcut olan antik yerleşim alanlarıyla gözler önüne sermekte… Bunlardan en ünlüsü Zeugma Antik Kenti’dir. Nizip ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Belkıs Köyü sınırlarında yer alan Zeugma, mozaik eserleriyle ünlüdür. Dülük Antik Kenti ve Karkamış Harabeleri de Gaziantep gezilecek ve görülecek yerler arasında.
Cami ve Kiliseler: Hepsi farklı dönemlerde yapılmış cami ve kiliseleriyle inanç turizminde gelişme göstermiş bir şehirdir Gaziantep. Başta Ali Naccar Camii ve Şeyh Fettullah Camii başta olmak üzere; Hacı Nasır Camii, Eyüpoğlu Camii, Kurtuluş Camii, Ahmet Çelebi Camii ve Nuri Mehmet Paşa Camii’ni vaktiniz oldukça ziyaret edebilirsiniz. Kilise yapılarından en ünlüleri ise Kendirli Kilise ve Nizip Fevkani Kilisesi’dir.
Doğal Güzellikler: Tarihin yanı sıra doğal güzellikleriyle de zengin bir şehir olan Gaziantep'te gezilecek ve görülecek sayısız tabiat manzarası bulunuyor. Bazıları piknik, trekking ve kamp için ideal yerler olup, bazıları doğa fotoğrafçılığıyla ilgilenenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Burç Ormanları, Hızır Yaylası, Sofdağı Yaylası, Karpuzatan Mesire Yeri ve Dülükbaba Ormanları şehrin en göz alıcı manzaralarına sahiptir.
Gaziantep Yapılacak Aktiviteler
- Bakırcılar Çarşısı ve Zincirli Bedesten’de alışveriş yapmadan gezinizi tamamlamayın.
- Şehrin mutfak kültürünü daha yakından tanımak için Emine Göğüş Mutfak Müzesi’ni ziyaret edin.
- Akşam saatlerini Antep barlarına ayırın. Mevcut barlar, gece geç saatlere kadar açık oluyor.
- Karpuzatan Mesire Yeri’nde piknik yapın. Piknikten sonra doğa yürüyüşüne çıkarak fotoğraf çekin.
- Aralık ayında Gaziantep’te bulunacaksanız eğer, Kurtuluş Şenlikleri’ni kaçırmayın.
Gaziantep’te Ne Yenir?
Gaziantep mutfağındaki her yemek büyük bir üne sahip. Antep, hem Güneydoğu Anadolu yemeklerinin hem de kendi yöresine ait birbirinden lezzetleri yemeklerin bir arada olduğu bir şehir. Gelen turistler şehrin doğası ve tarihi gibi Gaziantep yemeklerini de keşfetmek istediği için adım başı restorana rastlanmak mümkün. Ali nazik kebabı, içli köfte, kuşbaşı kebabı ve lahmacun Gaziantep’in en bilinen lezzetleridir. Ekşili ufak köfte, tike kebabı, dövme çorbası, firik pilavı ve alaca çorba da geziniz sırasında keşfedeceğiniz yöre yemekleri arasında. Ünü ülke dışını aşmış Antep baklavasını ise bir de kendi yöresinde deneyin.
GaziAntep Otelleri Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın. 0242 515 30 00